Свет

АМЕРИКА ГО ДОЖИВУВА КОСМОСОТ КАКО ТЕРЕН ЗА ВОЕНИ АКЦЦИ! Путин: САД веќе прават оперативни подготовки

САД го доживуваат космосот како терен за воени активности и планираат борбени операции, изјави рускиот претседател Владимир Путин.

„Водечките земји во светот активно разгледуваат современи вселенски системи за воена и двојна наменаа, ги усовршуваатт и дополнуваат нивните технички карактеристики“, рече Путин.

Американското воено-политичко раководство отворено го гледа космосот како терен за воени дејствија.

„За да се одржи супериорноста во оваа сфера, САД забрзано создаваат вселенски сили кои веќе спроведуваат оперативни подготовки“, рече Путин.

Тој истакна дека во Русија е завршено  распоредувањето на брз вселенски комуникациски комплекс во геостационарната орбита и додаде дека Русија на тоа поле настојува да создаде темели за иднината .

„Дефанзивните системи и комплекси се развиваат во одбранбените организации. Компаниите почнуваат да произведуваат уреди што користат руски компоненти“, додаде претседателот.

Loading...

Related posts

Leave a Comment