Колумни

Виолета Петковска : УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ ДА БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ВО ПРВИТЕ 24 Ч ПО ПАДОТ НА ХУНТАТА!!

 

УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ ДА БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ВО ПРВИТЕ 24 Ч ПО ПАДОТ НА ХУНТАТА!!

За да гласам за некој што ја сака власта, меѓу другите клучни барања за враќање на името и се во првобитните уставни рамки и сите штетни договори.. НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ, дека ултимативно треба да биде барањето за ослободување на БРАНИТЕЛИТЕ по завземање на власта во првите 24 часа.. Без никакви ЗАКОНСКИ ПРОЦЕДУРИ, едноставно да бидат пуштени на СЛОБОДА! Тимоние ни кажа, опозицијата дала цврсти гаранции дека северна нема да биде сменета, односно немаат намера да и го вратат библиски старото име на државата – Македонија! Така треба да вратиме се друго што беше срамно и кукавички бришено.. Не може нелегитимни самопрогласени пајташи и криминалци да решаваат во име на 1.200.000 македонци.. Заборавете на мицковата кукавичка намера северна да ја бетонира со изговор од 81 пратеник, па да врател име! Како прво, не ни треба таква кукавица на власт!! А второ, треба се да направиме тој да не дојде на власт, бидејки сеуште збори за двоен данок, акцизи и бадинтер, а ниту еднаш не излезе со јасен став за враќање на државата во првобитните уставни рамки на македонскиот народ, бидејки таа, прво нам ни припаѓа и на сите паднати борци за СЛОБОДНА СУВЕРЕНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА! А сите други малцински групи ќе ги почитуваат законите и вољата само на македонците, бидејки (повторувам), Македонија е пред се држава на македонците и само тие даваат и одземаат права и спроведуваат своја воља, го креираат и одржуваат општествениот и политичкиот живот во државата! Затоа, сите затворени од 27 април да бидат ОСЛОБОДЕНИ во првите 24 часа по падот на хунтата! Македонците се на нога! Будни и свесни за своето постоење и вредност! Никој нема да не скрши до крај! Со помош на сите родољубиви и свесни македонци, со наша безусловна љубов и помош ќе се издигнеме од пепелта како феникс! И ЌЕ ПОБЕДИМЕ! ЌЕ СЕ ОСЛОБОДИМЕ ОД РОПСТВОТО НА ХУНТАТА! Македонската револуција никогаш не престанала! Ќе ги поставиме сите наши македонски ЦРВЕНИ ЛИНИИ и ќе ЖИВЕЕМЕ! Македонија е жива! Македонски народноослободителен фронт! СОНЧЕВА РЕВОЛУЦИЈА! Свеста на македонците се буди! Веќе ги препознава лагите на полтроните! Да живее Македонија и македонскиот народ! #ДаЖивееОтпорот #МакедонскоВостание #Непокор #Пркос #Отпор #СончеваРеволуција #СмртЗаФашизмот #СлободаЗаНародот

 

Виолета Петковска

Loading...

Related posts

Leave a Comment