Колумни

Сашо Панговски : Рангелова, Нола, Нинче, Мите, се доказ дека без “цврста рака” на многу просечни бекови со тек на време им доаѓа идеја дека се центарфори, елитни играчи.

Проблемот на дпне е раководството.

Рангелова, Нола, Нинче, Мите, се доказ дека без “цврста рака” на многу просечни бекови со тек на време им доаѓа идеја дека се центарфори, елитни играчи. И коа бековите ти се напред, останува голманот ( обичните членови ) изложен на напади.

Истите Нола,Рангелова, Нинче,Мите, со друго раководство,кое ќе им дише у врат и ќе им покаже кај им е местото и ако мрднат ќе им удри заушка,би биле 200% покорисни (иако се гниди) и 100% не би праеле штета.
Но,ова раководство нема ни почит,ниту некој му се плаши.
Јапи педерчичи.

Имате пример со Манчестер Јунајтед.
Тимот кој го остави ФЕРГИ, го остави со тутула, ги остави шампиони. Но тој тим беше шампионски не заради квалитетот на играчите, туку зошто и најпросечниот дудук, знаеше дека ако не даде 150% на терен, ќе летаат копачки после утакмица.

Ферги го замени МОЈС.
Тренер кој ниту имаше искуство на тоа ниво, ниту авторитет кај играчите, ниту цврста рака…. Истите играчи кои беа шампиони со ФЕРГИ (плус засилувања) со Мојс беа СЕДМИ.
Многу просечни играчи у време на Грујо изгледаа као ол стар.
Благодарение на Грујо.

ЗАКЛУЧОК:
Раководи ЦВРСТА РАКА, планот може да го спроведе ЕКИПА, која под будно око ќе знае дека само мал пад на концентрација – ќе ги чини пекол “во соблекувална”.
НИКОЈ не следи ПЕДЕРЧИЧИ,Јапи залижанковци кои цитираат туѓи мисли.
Затоа СИТЕ мислат дека се центарфори.
Растур на системот.

Иста ЕКИПА, со друг тренер = други резултати.
ИНТЕР пред Мурињо, просек, 3-то, 4-то место…
СО МУРИЊО =
ШАМПИОНИ НА ИТАЛИЈА,
ШАМПИОНИ НА ЕВРОПА,
ОСВОЕН КУП,
ОСВОЕН СУПЕР КУП.
За една година.

Наравоучение.
Секој играч ќе си игра “на своја рака”, ќе кокетира со противниците, ќе си работи за своја корист ако нема ЛИДЕР, раководство, што ќе му “стапне на опаш” и ќе го отера у ќоше кога не е “умен”.
Рангелова, Нола, Нинче, Мите се такви затоа ШТО ИМ СЕ МОЖЕ и нема никој шо ќе им го покаже местото.

Сашо Панговски

Loading...

Related posts

Leave a Comment