Македонија

Суверенистите од Хрватска со порака до Македонија : Тие мислат дека има малку Македонци и дека се слаби, но ако мора да дојдат 20 милиони волонтери до Грција, Македонија би можела да добие и пристап до Средоземното море.

Суверенистичкото движење од Хрватска,Отпор,со поддршка до македонците на својата фб страница

СЛОБОДА ИЛИ СМРТ!

Затоа што денес е ’Северна Македонија’, а веќе утре ќе биде и ’Северна Хрватска’, и сите други држави од овој регион ќе бидат далеку Северно ’од својата слобода и независност, затоа што кога ќе скршат еден, скршени се сите.Денес ви го зедоа името, и ако не се борите, утре ќе ви го земат презимето и културата и обичаите, и знамето и земјата, и небото и крвта. Држете отстапница, збијте ги редовите, затоа што нема повлекување и нема предавање!
Никогаш нема да дозволиме оние јужни Словени кои се нарекуваат Грци да ги менуваат имињата на државите на нашите братски земји со своите фашистички небулози. Слободна Македонија, не може да биде „Северна Македонија“. Повеќе крв на Александар Велики има во Хрватска отколку во Грција или „Јужна Македонија“. Тие мислат дека има малку Македонци и дека се слаби, но ако мора да дојдат 20 милиони волонтери до Грција, Македонија би можела да добие и пристап до Средоземното море. Ако братските народи поради тоа мора да дојдат до Грција,ќе се одморат само во јужна Македонија на бреговите на Седоземното море. Затоа што името Македонија е таму каде што е врвот на нашето копје.

 

Loading...

Related posts

Leave a Comment