Category : Економија

Економија

Русија и ОАЕ потпишаа договори во вкупен износ од 1,4 милијарди американски долари

админ
  Рускиот претседател потсети дека фондот „Мубадала Емирати“ е еден од првите партнери на рускиот фонд за директни инвестиции, со кого имаат спроведено повеќе од...
Економија Регион

Србија и официјално станува член на Азиската инфраструктурна инвестициска банка

админ
  Република Србија официјално стана 73-та не-регионална членка на Азиската банка за инвестиции во инфраструктура (AIIB). Министерот за финансии на Србија. Синиша Мали, рече дека ова...
Економија

Бугарија ќе го комплетира својот дел од Туркстрим пред крајот на 2020 година

админ
Новиот крак на гасоводот ќе ги снабдува другите европски земји со гас       Претседателот на бугарското национално собрание Цвета Карајанчева во средата ги...
Економија Свет

Ниту една земја не може да ја попречи изградбата на “Норд стрим 2”, вели руски пратеник во ЕУ

админ
Гасоводот “Норд стрим 2” треба да биде пуштен во употреба кон крајот на 2019 година   Ниту Данска, ниту САД ниту која било друга земја...
Економија Свет

Враќањето на капиталот во Русија покажува зголемена доверба во економијата на земјата, вели Путин

админ
Претходно, тој предложи проширување на главната амнестија за најмалку една година, но само за оние кои префрлаат средства во Руската Федерација и регистрираат бизниси во...
Економија Свет

Златен удар: Русија продолжува да го поткопува доларот

админ
Русија продолжува да го забрзува својот напредок во диверзификацијата на своите девизни резерви, објави Блумберг. Според Централната банка на Русија, златните резерви во февруари 2019...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial