Category : Историја

Историја

Вистинскиот датум на почетокот на востанието во Македонија 4 Јуни1941 година – забранета историска тема?!!

админ
Забранета историска тема: Кога навистина во 1941 година започна востанието во Македонија? Вистинскиот датум на почетокот на востанието во Македонија 1941 година – забранета историска...
Историја

НА ДЕНЕШЕН ДЕН во БИТОЛА е обесен АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

админ
  Александар Турунџев (1872 – 30 август 1905) — македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член и војвода на Македонската револуционерна организација. Тој роден...
Занимливости Историја

Стотици артефакти кои припаѓаат на античките викинзи откриени во северна Русија

админ
  Артефактите, меѓу кои и монети од далечни земји, мониста, накит и други добро сочувани вештачки предмети, беа пронајдени во областа во северна Русија, за...
Историја

На денешен ден 9 јули 1913 година загинува еден од најголемите македонски синови Васил Чакаларов

админ
    На денешен ден 9 јули 1913 година загинува еден од најголемите македонски синови и “главниот непријател на Андартите , Османлиите , АрнаутитеОсманлии и...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial