Category : Колумни

Колумни

АРСИМ ЗЕКОЛИ : Договорот од Преспа може да биде изменет, дури и укинат, доколку постои политичка волја

админ
Преспански: Ние ка’о браниме, тиe ка’о напаѓаат И СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ имаат доволно време за пресврт и поинаков пристап. Политиката „распамети па владеј” е веќе...
Колумни

КОЛУМНА КОСТА ЈОВЧЕВСКИ, ЧЛЕН НА ИО-РОДИНА МАКЕДОНИЈА : НАТПРЕВАР НА ИЗМЕЌАРИТЕ

админ
Во Шпанија е избрана Влада! Конечно, во државата позната низ историјата како колонијален завојувач, уништувач на древни од Бога создадени цивилизации, инспиратор и практикувач на...
Колумни

ВИОЛЕТА ПЕТКОВСКА : Рекетот за сдс стана секојдневна спортска дисциплина, нешто како играње тенис со рекет топче!

админ
Заев и Филипче фатени во милионски рекет без око да им трепне! Рекетот за сдс стана секојдневна спортска дисциплина, нешто како играње тенис со рекет...
Колумни

ЗОРАН СЛАВЈАНСКИ : Заев е производ на еден антивредносен систем кој своите корени ги влече од првиот куршум испукан кон невин човек на кој единствен грев му бил што се залагал за слободна, обединета, социјално праведна Македонија

админ
Оставката на Заев Заев е производ на еден антивредносен систем кој своите корени ги влече од првиот куршум испукан кон невин човек на кој единствен...
Колумни

Сашо Панговски : Многу го мразам Заев. Сакам да заврши во затвор и на цела фамилија Заеви да им се конфискува имот. Да видат каков е животот со социјална помош, да ги дадат парите на адвокати и доктори

админ
Многу го мразам Заев. Сакам да заврши во затвор и на цела фамилија Заеви да им се конфискува имот. Да видат каков е животот со...
Колумни

БИЛ НИКОЛОВ : НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА – ШТЕТА ШТО МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ НЕ ЗНААТ ЗА ОВА

админ
НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА – ШТЕТА ШТО МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ НЕ ЗНААТ ЗА ОВА Објавено во Eurasia Review, од Бил Николов, Претседател, ММДЧП Претставете си: Македонија. 1991...
Колумни

Игор Цветковски : Единствената смисла за учество на овие избори е доколку македонскиот народ се сплоти во една независна листа за да го поништи северџгансково зло

админ
Изгледа, Миленко, не знае што значи независна листа на која би можел да биде и предводник или дел, независна листа која ја овозможува изборниот законик...
Колумни

Зоран Славјански : Времеплов! (не мислев да пишувам колумна првиот ден од 2020, новогодишната колумна на Миленко ја поттикна, а на вистината и требаше 01.01.2020)

админ
Времеплов! (не мислев да пишувам колумна првиот ден од 2020, новогодишната колумна на Миленко ја поттикна, а на вистината и требаше 01.01.2020)   Започнува третата...
Колумни

Кога Македонец ќе влезе во просториjа , а во неа е празно , тоj ќе рече ниту една жива душа,a ,англоjазичниот,во такви случаи вели nobody – нема тело

админ
,, Кога Македонец ќе влезе во просториjа , а во неа  е празно , тоj ќе рече ниту една жива душа  Односно , главно во...