Македонија

TMРО: Јасно е зошто МАНУ не реагира на БАН,од 40 академици – 17 се етнички Македонци

Related image

Негирањето на македонскиот јазик и идентитет од страна на Бугарската акаденија на науките (БАН), не случајно не наидува на научен одговор од страна на МАНУ. Ваквиот пасивен однос на МАНУ е очекуван, се вели во реакцијата на ТМРО.

„Од 40 академици само 17 се етнички Македонци. Тивкото преземање на клучните државни институции од страна на малцинствата кое трае децении наназад, доведе до тоа македонците да бидат граѓани од втор ред во сопствената држава“, се вели во соопштението на ТМРО.

Loading...

Related posts

Leave a Comment